Pokerstars neemt Full Tilt poker over

pokerstars

Gisteren waren er veel nieuwsberichten te lezen over een regeling die de US Attorney's office in Manhattan heeft bereikt met twee grote poker sites - Pokerstars en Full Tilt poker. Het goede nieuws van dit verhaal is dat spelers waarschijnlijk hun geld kunnen terug krijgen die ze nog in hun gesloten Full Tilt poker accounts hebben.

De regeling betekent tevens dat Pokerstars weer terug in business is in de US. Manhattan US Attorney Preet Bharara heeft de zaak tegen Pokerstars gesloten en de poker site mag nu weer actief zijn in de US als staten online gokken gaan reguleren. Staten zoals Nevada en Delaware zullen waarschijnlijk dit jaar al online gokken gaan reguleren en Pokerstars mag dan een vergunning aanvragen.

De regeling die getroffen is tussen de twee pokerrooms en de US Attorney's office is nogal ingewikkeld. Full Tilt poker moet al zijn bezittingen afdragen aan de overheid van de US. Pokerstars mag deze bezittingen dan overnemen van de overheid in ruil voor een bedrag van $547 miljoen. Pokerstars moet tevens een

bedrag van $184 miljoen beschikbaar stellen voor het terugbetalen van de Full Tilt poker spelers die dit geld nog in hun accounts hadden toen Full Tilt poker gesloten werd.

De overheid van de US heeft deze bezittingen in beslag genomen op 15 april 2011 toen het de sites Pokerstars, Full Tilt poker en Absolute poker blokkeerde omdat die verdacht werden van geld witwas praktijken. Deze datum staat ook wel bekend als de Black Friday. De drie sites werden beschuldigd van het overtreden van de 2006 Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA), die ervoor zorgde dat Amerikaanse banken geen transacties mogen doen met internet poker en gok sites.

De drie pokersites gingen toen in de fout door gebruik te maken van betalings bedrijven die niet tegen de banken vertelde dat het geld van gok sites afkomstig waren. Volgens de wet is dit fraude maar de overheid heeft nooit de betalings bedrijven beschuldig van het stelen van geld van spelers en banken en er was ook geen bewijs hiervoor.

Tevens werd opgemerkt dat stortingen van spelers bij Full Tilt Poker niet overkwamen met het saldo op de bankrekeningen. Investeerders van de pokerroom ontvingen geld van deze stortingen wat illegaal is via een uitgekiend systeem. Dit is een andere aanklacht die nog behandeld moet worden in de rechtbank en waarschijnlijk grotere straffen oplevert dan het overtreden van de UIGEA wet. Hierdoor mogen werknemers en management geen connectie hebben met Pokerstars.

Nu is Pokerstars volledig vrij van beschuldigingen. De $547 miljoen regeling is een erg groot bedrag maar het is beter dan de 20 jaar gevangenisstraf die voor deze vergrijpen staan. In de realiteit neemt hierdoor Pokerstars haar grootste concurrent Full Tilt poker over en kan het nu een plaats verwerven op de Amerikaanse gok markt als staten online gokken reguleren.

 


Gokwereld Disclaimer:

Gokwereld is niet verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de organisaties op deze site en eventuele schade kan niet op Gokwereld verhaald worden. Mocht je problemen ondervinden met de goksites op Gokwereld zul je jouw klacht(en) moeten indienen bij de betreffende website. Natuurlijk zijn we altijd bereid om je te helpen en kun je altijd contact met ons opnemen!